PVDF (Polyvinylideenfluoride)

PVDF, polyvinylideenfluoride is een chemisch hoogbestendig thermoplastisch polymeer. Binnen de fluorpolymeerfamilie is het een niche-polymeer. De kruipweerstand van PVDF is superieur aan die van de andere fluorpolyemeren. Dit maakt PVDF uitermate geschikt voor het transport van kritische media. PVDF heeft een hoge mate van zuiverheid, uitstekende mechanische eigenschappen en een uitstekende chemische resistentie (m.u.v. alkalische chemicaliën).

PVDF is ook enorm geschikt voor hoogwaardige demiwater toepassingen, dit vanwege de vereiste lage leach-out waardes. Daarnaast is het ook mogelijk om PVDF te verbinden middels WNF lassen net zoals PP-N. PVDF valt in de brandklasse B1 (volgens DIN4102). Dit betekent dat het materiaal zelfdovend en moeilijk ontvlambaar is.

PVDF-HP (Polyvinylideenfluoride – High Purity) De productie, reiniging en verpakking van de PVDF-HP componenten vindt plaats onder cleanroom omstandigheden (ISO-klasse 5 (100)). Alle componenten worden dubbel verpakt. Dit zorgt voor een superieure zuiverheid. PVDF-HP wordt veel gebruikt voor cleanroom toepassingen.

Leveringsprogramma Profilplast in PVDF

Profilplast levert een uitgebreid programma aan componenten voor PVDF leidingsystemen en PVDF-HP leidingsystemen. PVDF leidingsystemen zijn een zeer betrouwbare oplossing voor het transport van zuren en organische vloeistoffen. Dit wordt veel toegepast in de chemische procesindustrie en staalindustrie. Vanwege de hoge reinheid van PVDF, worden PVDF leidingsystemen ook vaak toegepast voor demiwater en puur water installaties in de semiconductor en photovoltaic industrie. Daarnaast levert Profilplast ook een uitgebreid programma aan PVDF plaatmateriaal en PVDF stafmateriaal.

Op het gebied van PVDF beschikt Profilplast over verschillende certificeringen o.a. ten behoeve van het Bundesinstitut für Risikobewertung (BFR), de Food and Drugs Administration (FDA) en voor contact met levensmiddelen volgens de Europese 10/2011 Food Grade wetgeving.

PVDF buizen

PVDF-HP buizen

PVDF fittingen

PVDF-HP fittingen

PVDF appendages

PVDF-HP appendages

PVDF plaatmaterialen

PVDF stafmateriaal