PVC (Polyvinylchloride)

PVC, oftewel Polyvinylchloride, is waarschijnlijk wereldwijd de meest bekende kunststof. Voor industriële toepassingen worden PVC-U en PVC-C veel toegepast.


PVC-C

PVC-C (Polyvinylchloride-nagechloreerd) kent een goede chemische resistentie. Het is een sterk en vormvast materiaal, dat tevens over uitstekende elektrische eigenschappen beschikt. PVC-C is nagechloreerd, dit maakt het materiaal bestand tegen hogere temperaturen dan PVC-U. Het temperatuurbereik van PVC-C is namelijk 0°C -80°C. Wij leveren PVC-C componenten voor leidingsystemen die volgens DIN4102 vallen in de brandklasse B1. Dit betekent dat PVC-C moeilijk ontvlambaar en zelfdovend is. PVC-C is zowel te lijmen als te lassen.

PVC-U

PVC-U (Polyvinylchloride-unplastified) kent net zoals PVC-C een goede chemische resistentie. Daarnaast is PVC-U ook sterk en vormvast. PVC-U heeft een temperatuur toepassingsgebied van 0°C -60°C. Wij leveren PVC-U componenten voor leidingsystemen die volgens DIN4102 vallen in de brandklasse B1. Dit betekent dat PVC-U moeilijk ontvlambaar en zelfdovend is. PVC-U is zowel te lijmen als te lassen.

Leveringsprogramma Profilplast in PVC

Wij bieden een uitgebreid leveringsprogramma in PVC-C leidingsystemen en PVC-U leidingsystemen. Daarnaast ook PVC-C plaatmaterialen, PVC-U plaatmaterialen en PVC-U stafmaterialen.

Op aanvraag zijn hiervoor KIWA keurmerken beschikbaar, voor toepassingen die te maken hebben met drinkwater. Ook op het gebied van PVC-C en PVC-U beschikt Profilplast over verschillende certificeringen o.a. ten behoeve van het BFR (Bundesinstitut für Risikobewertung) en de FDA (Food and Drugs Administration).

PVC-C buizen

PVC-U buizen

PVC-C fittingen

PVC-U fittingen

PVC-C appendages

PVC-U appendages

PVC-C plaatmateriaal

PVC-U plaatmateriaal

PVC-U stafmateriaal