ECTFE (Ethyleen Chloortrifluorethyleen)

ECTFE, voluit geschreven ethyleen chloortrifluor ethyleen, is een gedeeltelijk gefluoreerd en gechloreerd thermoplastisch polymeer ook wel fluorpolymeer genoemd. Doordat ECTFE thermoplastisch is, heeft het een zeer goede verwerkbaarheid. Dit creëert de mogelijkheid om te lassen. ECTFE staat bekend om zijn buitengewoon goede chemische resistentie. Oorspronkelijk is het dan ook ontworpen, geproduceerd en gebruikt voor het bieden van chemische weerstand bij zware corrosie toepassingen. Daarnaast beschikt ECTFE over uitstekende elektrische eigenschappen. Ook heeft ECTFE een goede weers- en stralingsbestendigheid en beschikt het over een zeer lage permeatiewaarde.

Leveringsprogramma Profilplast in ECTFE 

Profilplast levert een uitgebreid programma aan ECTFE plaatmateriaal. Doordat het een volledig high-performance materiaal betreft en een extreem hoge chemische weerstand heeft, zelfs in het alkalische bereik, is EFTCE een betrouwbare oplossing die veel wordt toegepast binnen de chemische industrie.

Op het gebied van ECTFE beschikt Profilplast over verschillende certificeringen o.a. DIN 4102 B1, wat betekent dat het nauwelijks ontvlambaar is.

ECTFE-GK

Daarnaast levert Profilplast ook ECTFE-GK plaatmateriaal, wat o.a. wordt gebruikt voor de bekleding van tanks. De ECTFE-GK platen betreft een high-performance materiaal, dat volledig is gecacheerd met glasvezel. De polyester laag waarover het EFTCE-GK plaatmateriaal beschikt, zorgt voor een goede hechting.

Ook op het gebied van ECTFE-GK beschikt Profilplast over verschillende certificeringen o.a. DIN 4102 B1, wat betekent dat het nauwelijks ontvlambaar is en zelfdovend.

ECTFE plaatmateriaal

ECTFE-GK plaatmateriaal