PETG (Polyethyleentereftalaatglycol)

PETG (Polyethyleentereftalaatglycol) betreft een thermoplastisch copolyester, dat vooral bekend is als toegepast materiaal bij het vervangen van PC. PETG is een gemodificeerde versie van het originele PET, dit door de toevoeging van glycol. Door deze toevoeging van glycol ontstaan een aantal unieke materiaaleigenschappen, zoals transparantie maar ook extreme schokbestendigheid (zelfs bij min-temperaturen tot -40°C). Aanvullend is PETG minder scheurgevoelig en kan goed tegen knikbelastingen. De verwerkingstemperatuur van PETG ligt een stuk lager dan bij PET waardoor het zijn transparantie bij alle mogelijke vormen van manipulatie behoudt. Dit maakt het een interessant materiaal voor thermovormen. Verder is PETG food safe, wat inhoudt dat het onbeperkt in contact kan komen met levensmiddelen.

Leveringsprogramma Profilplast in PETG

Profilplast levert een uitgebreid programma aan PETG plaatmateriaal. Door de uitstekende verwerkingsparameters, hoge lichttransmissie (tot 90%) en goede temperatuur weerstand, is PETG een betrouwbare oplossing binnen verschillende industrieën. Zo wordt het veelal gebruikt voor toepassingen binnen de reclame-, verpakkings- en medische industrie.

Op het gebied van PETG beschikt Profilplast over verschillende certificeringen o.a. ten behoeve van DIN 4102 B1 en fysiologische veiligheid volgens de BfR. Evenzeer voor voedselconformiteit volgens de Food and Drugs Administration en de EU 10/2011 Food Grade wetgeving.

PETG plaatmateriaal