PC (Polycarbonaat)

PC (Polycarbonaat) is een uiterst stevig en transparante kunststofsoort die wordt omschreven als een thermoplastisch polymeer. PC kenmerkt zich door een aantal unieke materiaaleigenschappen. Zo is het bestand tegen niet enkel extreem hoge temperaturen, maar mogelijk ook tegen UV-straling (met toevoeging van bepaalde additieven). Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat PC een uitstekende weerstand biedt tegen veroudering, omdat het als materiaalsoort geschikt is voor toepassingen buiten. Verder staat PC erom bekend dat het nagenoeg onbreekbaar is, het wordt dan ook veelvuldig ingezet als materiaalsoort voor beglazing in situaties waarbij veiligheid een centrale rol vervult.

Leveringsprogramma Profilplast in PC

Profilplast levert een uitgebreid programma PC plaatmateriaal. De uitzonderlijke materiaalsterkte (250 keer sterker dan glas) waarover PC beschikt, biedt grote voordelen. Zo zorgt het voor o.a. een zeer goede verwerkbaarheid en zeer goede slagvastheid. Dit maakt PC extreem makkelijk in gebruik en een betrouwbare oplossing in diverse industrieën.

Op het gebied van PC plaatmateriaal beschikt Profilplast over verschillende certificeringen waaronder DIN 4102 B2, wat betekent dat het normaal ontvlambaar is.

PC plaatmateriaal