PP (polypropeen)

PP (polypropeen), ook wel polypropyleen genoemd, is een thermoplastisch polymeer. PP is zeer goed bestand tegen chemicaliën. Polypropeen is een veel gebruikte kunststofsoort in de kunststof apparatenbouw en kunststof leidingsystemen. Polypropeen is niet UV resistent. De dichtheid van polypropeen is 0,92 g/m³. Hierdoor kan polypropeen drijven op water. Daarnaast kent Polypropeen een hoge hittebestendigheid, is het relatief hard, sterk, stijf en taai. Tenslotte is polypropeen milieuvriendelijk. Het is namelijk een volledig recyclebare kunststofsoort.

Soorten Polypropeen

PP-H (polypropeen-homopolymeer)

PP-H kent bij hoge temperaturen een hoge chemische bestendigheid. Als materiaal voor leidingsystemen is PP-H hierdoor bijzonder geschikt voor het transport van verschillende soorten media. PP-H als materiaal voor leidingsystemen en plaatmaterialen wordt hierdoor veel toegepast in waterbehandeling, chemische industrie en de galvano. Het temperatuur toepassingsgebied van PP-H is 0°C tot +100°C.

PP-B (polypropeen-blokcopolymeer)

PP-B is geschikt voor toepassingen bij lage temperaturen. Het temperatuur toepassingsgebied van PP-B is -30°C tot 80°C . Dit maakt PP-B minder bros bij een lagere temperatuur, dit door de chemische toevoeging van etheen.

PP-N (polypropeen-naturel)

PP-N is ook geschikt voor hoogwaardige demiwater toepassingen vanwege de gevraagde lage leach-out waardes. Tevens is het mogelijk om PP-N te verbinden met de wnf techniek net zoals PVDF.

PPs (polypropeen-schwerentflammbar/zelfdovend)

PPs wordt veel toegepast in de elektrotechniek en voor ventilatiesystemen. Zoals de naam al impliceert is PPs een polypropeen met een zelfdovende eigenschap. Daarnaast heeft PPs een hoog moleculair gewicht.

PP-SK (polypropeen polyester gecacheerd)

PP-SK betreft plaatmaterialen voor liner toepassingen. Deze platen worden eenzijdig voorzien van een polyester vezelmat. Dit vereenvoudigt de aanhechting voor het lamineren.

PP-GK (polypropeen glasvezel gecacheerd)

PP-GK betreft ook plaatmaterialen voor liner toepassingen. Deze platen worden eenzijdig voorzien van een glasvezelmat. Dit vereenvoudigt de aanhechting voor het lamineren. Het glas is beter bestand tegen hitte en chemicaliën.

PP-EL (polypropeen elektrische geleidend)

PP-EL bevat een hoog percentage aan carbon black. Dit maakt het materiaal elektrisch geleidend. Uitermate geschikt in ATEX omgevingen. Profilplast levert hiervoor plaatmaterialen.

Leveringsprogramma Profilplast in PP

Polypropeen is een veel gebruikt materiaal. Met name voor industriële leidingsystemen. Plaatmateriaal van PP wordt veel gebruikt voor het maken van tanks, doseerkasten en andere constructieve bouwdelen in de cheimsche industrie en galvano.

Profilplast levert alle componenten benodigd voor PP leidingsystemen en heeft een uitgebreid programma op het gebied van PP plaatmaterialen.

Op het gebied van PP beschikt Profilplast over verschillende certificeringen o.a. ten behoeve van het Bundesgesundheitsambt en de Food and Drugs Administration.

PP-H buizen

PP-H fittingen

PP-H appendages

PP plaatmateriaal

PP stafmateriaal

PPs stafmateriaal