PE leidingsysteem en plaatmateriaal voor productieproces


De mengerij van Chrysal, wereldwijd marktleider in snijbloemen voeding, heeft een upgrade van de productieprocessen ondergaan. Het doel van deze upgrade is het realiseren van een volautomatische verwerking waardoor er een efficiency verbetering gerealiseerd wordt in het productieproces. Daarnaast moet de upgrade zorgen voor een betere kwaliteitsborging en een veiligere werkomgeving.

Om dit te realiseren zijn de bestaande proces- en opslag tanks vervangen door nieuwe. Alle tanks zijn met elkaar verbonden door kunststof leidingsystemen. Van de bulk naar de meng installaties, van de meng installaties naar de buffer tanks en van de buffer tanks naar de afvullijnen. De gehele installatie voor het mengen van de voedingstoffen van plantenvoeding bestaat uit kunststof.

PE leidingsystemen

Vanwege de chemische resistentie is er gekozen voor een PE leidingsysteem. PE 100 leidingsystemen zijn een bewezen oplossing voor vele industriële toepassingen. Ook in dit geval bleek PE 100 een veilige en betrouwbare oplossing voor de opslag en transport van deze voedingsstoffen.

PE plaatmateriaal

De opslag- en procestanks zijn vervaardigd uit PE. Ook hier is de keuze gevallen op PE vanwege de chemische samenstelling van het op te slaan en transporteren medium. Daarnaast zijn de tanks, door de keuze voor PE, makkelijk schoon te maken.

De installatie

Altop heeft de engineering en de installatie van de tanks en het leidingsysteem verzorgd. Dit alles is gerealiseerd zonder een dag stil te hebben gestaan. De combinatie van PE met de engineering en installatie zorgt ervoor dat de verwachte levensduur van de gehele installatie meer dan 20 jaar is.

Meer weten?

Profilplast is al meer dan 30 jaar actief binnen de chemische sector. Met behulp van onze customer service en ons technical service center adviseren wij ook u graag over het gebruik van de juiste kunststoffen. Wij staan altijd voor u klaar. Maar liefst 90.000 producten zijn uit voorraad leverbaar. Daarnaast is onze calamiteitenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing in kunststoffen

Terug naar overzicht