Laktunnel uit PP plaatmateriaal

Renson is één van de grootste fabrikanten van zonweringen in Europa. Ze produceren o.a. zonweringen en gevelbekleding voor grote projecten zoals ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen en appartementencomplexen.

Lakken van horizontale en verticale lamellen

Renson produceert onder andere horizontale en verticale lamellen. Een onderdeel van de productie van de lamellen is het lakken. Het lakken van de lamellen gebeurt  door middel van een zogenaamd natlakproces. Dit houdt in, dat vloeibare verf wordt gespoten op het product. Na het aanbrengen van de lak is het belangrijk dat de lamellen de tijd krijgen om het oplosmiddel kwijt te raken en uit te harden.

Laktunnels

Voor dit natlakproces zijn speciale lakstraten (ook wel laktunnels) nodig. In een lakstraat worden de lamellen met behulp van een rails getransporteerd door de lakstraat. In het eerste gedeelte van de lakstraat worden de lamellen gelakt. Het tweede gedeelte van de lakstraat bestaat uit een droogzone.

Laktunnels volledig vervaardigd uit kunststof

Voor het realiseren van twee nieuwe laktunnels (140 meter lang en 10 meter breed) voor de Renson fabriek in Deinze is er gekozen voor een oplossing volledig uit kunststof. Zowel de vloer (lekbak voor het veilig opvangen van de verf resten) als de wanden van de laktunnel bestaan volledig uit PP-H plaatmateriaal. Er is hier gekozen voor PP-H vanwege de uitstekende chemische eigenschappen, de goede mechanische eigenschappen (sterk, hard, goed te bewerken) en een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. De ventilatie van de laktunnels bestaat uit een volledig PPs ventilatiesysteem. Er is hier gekozen voor PPs vanwege de chemische resistentie en de zelfdovende eigenschappen van de kunststof in het geval van brand.

Meer weten?

Profilplast is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van oppervlaktebehandeling. Wij zijn gespecialiseerd in het toeleveren van industriële kunststofleidingsystemen en halffabricaten. Met behulp van onze customer service en ons technical service center adviseren wij u graag over het gebruik van de juiste kunststoffen. Wij staan altijd voor u klaar. Maar liefst 90.000 producten zijn uit voorraad leverbaar. Daarnaast is onze calamiteitenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing in kunststoffen.

Terug naar overzicht