Chemische bestendigheid kunststoffen

De chemische resistentie van kunststof is bepalend in de materiaalkeuze bij toepassingen voor agressieve vloeistoffen en gassen. Het gebruik van niet toereikende materialen kan dan ook behoorlijke gevolgen hebben. Inzicht in de chemische resistentie van kunststof bespaart u onnodig hoge kosten, levert een betrouwbaar advies op en verhoogt de veiligheid van uw toepassing.

Een chemisch resistentie onderzoek wordt uitgevoerd om kennis te krijgen over het gedrag van kunststof wanneer het in contact komt met een specifiek medium, onder bepaalde temperatuur en druk. Zo worden kunststoffen vaak gebruikt voor transport, opslag of voor de behandeling van agressieve vloeistoffen en gassen. Hierbij is het uiteraard van belang dat u de juiste kunststof kiest: een kunststof die resistent is tegen het medium dat u wilt transporteren, bewaren of behandelen.

Zoek hier de chemische resistentie van kunststoffen

Onze partners (toeleveranciers) beschikken over online chemische resistentie lijsten. Op deze manier bent u in staat basisgegevens over de chemische bestendigheid van kunststoffen op te zoeken. Aan deze tools zijn geen rechten te ontlenen. Wij adviseren u graag in de juiste materiaalkeuze door sluitend advies te vragen aan onze partners.

Meer weten?

Ons Technical Service Center staat voor u klaar.

tsc@profilplast.nl | +31(0)46 420 3000 TSC