Advies in berekenen van kunststof tanks

Kunststoftanks worden veel toegepast voor de opslag van water, chemicaliën en corrosieve vloeistoffen. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen in het berekenen van kunststoftanks. Het soort medium, de gewenste inhoud van de tank, de temperatuur van het medium, de statische belasting, een binnen of buiten opstelling, een enkel- of dubbelwandige tank, de beschikbare vloeroppervlakte, de gewenste hoogte van een tank, de omgevingscondities en de veiligheidsaspecten bepalen samen de keuze voor een kunststoftank.

Wij adviseren u graag in de juiste kunststoftank voor uw toepassing. Op basis van de door u opgegeven parameters zijn wij in staat u advies te geven betreffende de berekening van de tank en een hieruit resulterende verwachte levensduur. Desgewenst kan ook de door u gewenste levensduur in combinatie met het op te slaan medium het vertrekpunt zijn van ons advies.

Daarnaast maken wij ook graag voor u de vertaalslag van stalen tanks naar tanks in kunststof. Bij al onze adviezen houden wij uiteraard rekening met eventueel geldende normen- en richtlijnen zoals bijvoorbeeld de DVS, BRL K903/08 (KIWA) en BRL K21009. Onze TSC specialisten ondersteunen en helpen u graag bij al uw vragen over berekeningen van kunststoftanks.

Meer weten?

Ons Technical Service Center staat voor u klaar.

TSC@PROFILPLAST.NL | +31(0)46 420 3000 TSC