Advies in materiaalkeuze

We bevinden ons in één van de meest innovatieve sectors wereldwijd waarin het aantal toepassingen in kunststoffen elke dag groeit. Wij adviseren u graag in welke kunststoffen het best geschikt zijn voor uw toepassing. Hierbij houden we rekening met de eigenschappen die van invloed zijn op de materiaalkeuze en verbindingstechnieken van uw toepassing.

We zien de trend dat traditionele materiaalsoorten zoals metaal, beton en gres op grote schaal vervangen worden door kunststoffen. Zo wordt er op het gebied van waterbehandeling vaak kunststof gebruikt bij het transport van agressieve vloeistoffen en gassen. Hierbij is het belangrijk dat een kunststof resistent is tegen het medium dat wordt getransporteerd.

Het TSC heeft een samengestelde kennisbank over kunststoffen en hun gedrag, wanneer deze in aanraking komen met verschillende componenten zoals druk, medium en temperatuur.

Aan de hand van deze variabelen geven wij, in overleg met de producent, een advies op maat over de juiste kunststoffen en verbindingstechnieken voor uw betrouwbaar en duurzame applicatie.

Zoek hier de chemische resistentie van kunststoffen

Onze partners (toeleveranciers) beschikken over online chemische resistentie lijsten. Op deze manier bent u in staat basisgegevens over de chemische bestendigheid van kunststoffen op te zoeken. Aan deze tools zijn geen rechten te ontlenen. Wij adviseren u graag in de juiste materiaalkeuze door sluitend advies te vragen aan onze partners.

Chemres PLUS tool van Georg Fischer
SIMCHEM van Simona AG

Meer weten?

Ons Technical Service Center staat voor u klaar.

tsc@profilplast.nl | +31(0)46 420 3000 TSC