Kunststoffen helpen met transporteren, opslag en beschermen. Maar ook met ontwikkeling, innovatie en verduurzaming. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze in materialen voor uw toepassing. 

Vandaag meer dan ooit dagen wij u, onze klanten en partners uit na te denken over verduurzaming. Van verduurzaming van de halffabricaten tot en met de verduurzaming van uw toepassingen. Veel hierin is afhankelijk van de juiste materiaalkeuze. Een keuze die we dag- in dag uit maken. Materiaalblindheid zorgt er zelfs voor dat we vaak automatisch dezelfde oplossing kiezen. Ondanks dat dit vaak de juiste oplossing is, is het soms beter om u nogmaals in deze keuze te verdiepen. De wereld van de kunststoffen en de wereld om ons heen is continu aan verandering onderhevig. Veel van deze veranderingen stimuleren verduurzaming. Daarom dagen wij u uit om onderstaande rubrieken nog eens aandachtig te bestuderen wanneer u kiest voor een materiaal. Wellicht plaats u, uw materiaalkeuze dan in een breder perspectief. Uiteraard helpen wij u hiermee graag!

1. Aan welke product eigenschappen dient uw materiaal te voldoen?

Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?
Wat is de chemische resistentie?
Wat is de druk?
Wat is het temperatuurbereik?

2. De duurzaamheid van het materiaal

Wat is de levensduur van het materiaal voor de door u gewenste toepassing
Wat is de ecologische footprint van het materiaal (CO2 uitstoot)

3. Manier van verwerken

Wij denken graag met u mee op een zo efficiënt mogelijke inkoop te realiseren. In materiaaladvies in levering én in opslag!

4. Recyclen van kunststoffen

Zijn de kunststoffen recyclebaar? Welke stappen kunt/moet u ondernemen om de kunststoffen een nieuw leven te geven? Welke mogelijkheden heeft u hierin?
Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op zodat we samen meerdere alternatieve de revue kunnen laten passeren om zo de juiste keuze te maken.

Uw toepassing in kunststof?


Benieuwd of uw toepassing kan in kunststof? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op of doe onze kunststofcheck om de mogelijkheden in kunststoffen te ontdekken.