Seminar IR lassen van kunststoffen

Bij het verbinden van kunststof leidingsystemen kan het in sommige gevallen van belang zijn om de materiaalspanning tot een minimum te beperken. Materiaalspanningen in de laszone kunnen namelijk leiden tot ongewenste spanningscorrosie waardoor het leidingsysteem in kwaliteit inboet. Op lange termijn kan een spanningscorrosie leiden tot scheuren van het materiaal. Met name bij het transport van sterk oxiderende media is het beperken van materiaalspanning in de laszone van belang.

Wanneer dit het geval is, kan men het beste kiezen voor een Infrarood las (IR-las) verbinding. In tegenstelling tot gangbare lasmethoden zoals stomp- en moflas, is de kans op spanningscorrosie bij infraroodlas veel kleiner. Doordat er veel minder warmte in het lasoppervlak wordt gebracht, wordt de materiaalspanning tot een minimum beperkt. De IR-lasmethode wordt onder andere toegepast in de chemische, life science en bio-industrie. Deze lastechniek is toepasbaar op de kunststofsoorten PE 100, PE 100 naturel, PP-H, PP-H naturel, PVDF en PFA.

Alle lassen gemaakt met een IR lasmachine van +GF+ zijn tevens traceerbaar. Elke las heeft een uniek lasnummer met een hieraan gekoppeld lasprotocol. Dit maakt het lassen een traceerbaar traject.

In dit seminar leert u alles over deze unieke manier van lassen. Het seminar bestaat uit twee delen; een theoretisch gedeelte en een praktijk gedeelte, waarbij u het geleerde toepast bij het maken van een IR-lasverbinding. Na het afleggen van een praktische en een theoretische test, ontvangt u een certificaat +GF+ las-certificaat met een geldigheidsduur van 2 jaar en bent u in staat om een goede IR-lasverbinding te maken.

Interessant voor

Interessant voor apparatenbouwers, installateurs en verwerkers.

Seminar informatie

Duur:8 uur
Aantal deelnemers2-4 personen
LocatieSittard
Kosten€390 per persoon
Certificaat+GF+ lascertificaat (geldigheidsduur van 2 jaar)
NiveauMBO

Aanmelden

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor dit seminar door uw naam, e-mailadres en een bericht achter te laten. Wij zullen dan contact met u opnemen voor het bespreken van de mogelijkheden.

    Naam*

    Telefoonnummer*

    E-mailadres*

    Bedrijf